@{ a.name } Видалити
Виробники
  • N
  • ...
  • Статті
  • Три девайси, які допоможуть зберегти здоров'я зубів ua:13528

Три девайси, які допоможуть зберегти здоров'я зубів

На стан зубів впливають генетика, раціон, регулярні відвідування стоматолога. Грамотно підібрані пристрої для догляду допоможуть покращити ситуацію, скоротивши обсяг лікувальних процедур. Правильна регулярна гігієна ротової порожнини – запорука здоров'я зубів у 80% випадків.

Як потрапити до групи щасливчиків, яким не потрібно проводити довгий час у кріслі у стоматолога? Бажано користуватися кількома пристроями, які допомагають видаляти максимум нальоту, залишків їжі із найважчих місць. Що це за девайси і які у них переваги, розберемося детально у статті.

Електрична зубна щітка

Правильна техніка використання звичайної щітки дозволяє непогано очистити поверхню зубів. Але спробувавши хоч раз чистку електричною моделлю, ви не захочете повертатися до стандартної.

- З нею не потрібно здійснювати зайві рухи: електрощітку необхідно просто поступово переміщати вздовж зубного ряду. Вона самостійно подбає про якісне очищення кожного зуба. За той час, як звичайна щітка здійснює 10 рухів, що очищають, електрична здатна зробити до тисячі коливань. А це в рази чистіші зуби.

- Сучасні електрощітки оснащені таймером, який звуком або вібрацією сповістить про необхідність перейти на інший зубний ряд або закінчити чищення.

- Декілька режимів роботи дозволяють перейти від делікатного чищення до відбілюючої, а потім зробити масаж ясен.

- На одному девайсі можна використовувати кілька насадок для різних цілей просто змінюючи їх при необхідності.

Іригатор

Такий же корисний і необхідний девайс, як зубна щітка. Вода подається з іригатора під невеликим тиском. Омивається вся ротова порожнина, очищаються важкодоступні ділянки зубного ряду. Зберігається тривала свіжість дихання, якщо іригатори для порожнини рота використовуються регулярно.

 NaviStom

- У процесі очищення не травмується зубна емаль.

- М'який масаж ясен струменем води покращує кровообіг.

- Забезпечується якісне очищення зубів із брекетами, імплантами та протезами.

Зубна нитка

Допоміжний, але важливий аксесуар догляду за зубами. Необхідно хоча б щодня, перед сном, очищати зуби від залишків їжі за допомогою нитки. Особливу увагу слід приділити контактним поверхням, де накопичуваний наліт стає живильним середовищем для розмноження бактерій. Саме на цих важкодоступних для контролю ділянках з'являється карієс, який стає причиною видалення пульпи або коронки в 50% випадків.

- Форма нитки. Буває кругла (підійде для середньої відстані між зубами), плоска (для кучно розташованих зубів), кручена (для великих проміжків).

- Матеріал. Найбільш зручний та міцний – нейлон. Не рветься, не травмує ясна, не ушкоджує емаль.

- Покриття. Вощена нитка легше проходить у вузьких міжзубних проміжках. Вона може бути з просоченням ефірними оліями, нітратом калію.

Невеликий арсенал девайсів та аксесуарів дозволить повноцінно доглядати ротову порожнину. На процедури знадобиться не більше 30 хвилин на день.


263 27.01.2023

  • Комплект: Рентген дентальний портативний Ai Ray Woodpecker+ візіограф i-Sensor, розмір 1! NaviStom

    Комплект: Рентген дентальний портативний Ai Ray Woodpecker+ візіограф i-Sensor, розмір 1!

    95 375 грн
    $ 2500 • € 2287.17
    Highmedicaltechnology • Харків
    Докладніше