@{ a.name } Видалити
Виробники
  • N
  • ...
  • Статті
  • Препарати гіалуронової кислоти у протоколах лікування запальних патологій пародонта ua:12764

Препарати гіалуронової кислоти у протоколах лікування запальних патологій пародонта

Розповсюдженою патологією після проведеного ортопедичного лікування є рецесія ясен, що проявляється оголенням коренів опорнихзубів ортопедичних конструкцій. Причини рецесії ясен є різноманітні, на них в цій статті ми зупинятися не будемо. До сьогодні усунення такої патології як рецесія ясен, вимагала повної заміни ортопедичної конструкції, що в свою чергу створювало масу незручностей різного плану. З появою на ринку стоматологічних матеріалів препаратів гіалуронової кислоти вирішення проблеми створення додаткового об`єму слизової в проміжних ділянках стало реальністю.

 NaviStom

Гіалуронова кислота – не сульфатований глікозаміноглікан, що входить до складу сполучної та нервової тканин. Гіалуронова кислота є одним з головних компонентів міжклітинного матриксу сполучної тканини. Вона сприяє значною мірою клітинній проліферації. Доведено , що гіалуронова кислота захищає бактерії від антимікробної дії фагоцитів та полегшує їх адгезію до епітеліальних клітин людини.

Вперше була виявлена у скловидному тілі у 1934 році К.Майером і Дж.Палмером. Назва походить від грец. hyalos – скловидний і уронова кислота. В тілі людини масою 65-70 кг в середньому на гіалуронову кислоту припадає 15гр. Гіалуронова кислота має здатність зв’язувати дуже велику кількість води (до 6 літрів на грам). Гіалуронова кислота,формуючи міжклітинні простори полегшує поступання поживних речовин до клітин та видаляє продукти метаболізму, підтримує активний обмін речовин між кров`ю та тканинами, моделює функціональний стан фагоцитів та імунокомпонентних клітин, кислота взаємодіючи з рецепторами клітинних поверхонь, стимулює міграцію фібробластів та клітинну проліферацію. Всі ці властивості особливо важливі при регенерації тканин. Завдяки в`язкості гіалуронової кислоти нівелюється процес проникнення бактерій та вірусів. Ця бар`єрна властивість гіалуронової кислоти має дуже важливе значення в процесах заживленняопераційних ран.

Вода мало піддається стисканню і ця властивість притаманна гіалуроновмісним тканинам. В загальному ця властивість є характерною для всіх видів сполучної тканини. Ряд рецепторів клітинної оболонки взаємодіють з гіалуроновою кислотою і викликають певні клітинні реакції, що стосуються передусім поділу та міграції клітин.

 NaviStom

 NaviStom

Висновки: Застосування препаратів гіалуронової кислоти для лікування рецесії ясен при ортопедичних конструкціях має позитивний результат з довготривалою дією без побічних ефектів для макроорганізму.

ООО «Полет»
2324 28.09.2015

  • апарат для змащування стоматологічних наконечників NaviStom

    апарат для змащування стоматологічних наконечників

    8 000 грн
    $ 209.7 • € 191.85
    Антон • Дніпро
    Докладніше