@{ a.name } Удалить
Производители
  • N
  • ...
  • Статьи
  • Зуботехнічна лабораторія «Реферта» ru:13508

Зуботехнічна лабораторія «Реферта»

Металокерамічні конструкції (коронки і мости) продовжують залишатися найпопулярнішим методом протезування, не дивлячись на впровадження нових матеріалів в стоматологічну практику.

Але, які таємниці зберігає в собі найпопулярніша коронка?

Власникам металокерамічних коронок необхідно замислитись над тим, який вплив вони мають на здоров’я людини. Каркас, зазвичай, виготовляється із сплаву декількох металів: нікелю, кобальту, хрому, молібдену, берилію та галію.

 NaviStom

Метал на основі нікелю – дешевий матеріал, тому його переважно використовують для каркасу коронки або мостоподібного протезу, проте у нього є багато недоліків – це загальна токсична дія на організм. Крім того – це потужний алерген.

Вчені довели, що сполучення нікелю викликає ряд неприємних явищ: зниження імунітету (підвищується сприйнятливість до вірусних інфекцій), головний біль, захворювання печінки та нирок. А якщо у людини є алергічна реакція на нікель (до 35% населення страждає алергією на нікель), то виникає відчуття дискомфорту в роті, біль, печіння, почервоніння і припухлість ясен.


 NaviStom

В Німеччині, Франції, Швейцарії та в інших країнах Європи використання нікелю в стоматології та в ювелірному виробництві заборонено на законодавчому рівні. У нас же, через дешевизну, це найпопулярніший матеріал.

Як врятуватися від нікелю? Залишається ще один шанс – відносно недорогі коронки зі сплаву кобальту з хромом (CoCr).

 NaviStom

CoCr сплави від початку застосовувались в загальній ортопедичній практиці для ендопротезування великих суглобів, і вже звідти прийшли в зубне протезування. Вони послужили альтернативою золотовмісним сплавам під час виготовлення каркасів коронок і дугоподібних протезів. Такі параметри, як біосумісність та корозійна стійкість, у кобальт-хромових та золотовмісних сплавах схожі, а міцність – набагато більша.

Якщо виготовляти каркаси з CoCr методом литва, технік стикається з великою лінійною усадкою каркасу, а також з утворенням пор під час литва.

 NaviStom

В підсумку, це призводить до неточної посадки та поломки зубних протезів. Цих мінусів в роботі з CoCr не стало з появою нової технології SLM (селективне лазерне плавлення металу). Каркаси для металокераміки, балкові конструкції з CoCr, виготовлені методом SLM, відрізняються абсолютною точністю, високою стійкістю до корозії, біосумісністю і міцністю.

Двохлазерний TruеPrint–1000 Multilaser, виробництва Німеччини, гарантує ідеальну

посадку роботи з металу CoCr 100% чистоти.

Застосування волоконного лазера дозволяє отримати високоточний виріб, що переважає по міцності над аналогами, виготовленими методом литва.

Також, наша лабораторія надає послуги з:

Фрезерування коронок та вінірів в

CAD/CAM системі з блоків E.MAX CAD (дисилікат літію), IPS Empress CAD (польовий шпат)

Фрезерування каркасів з діоксиду цирконію, РММА

3D друк моделей з композитних матеріалів на принтері ASIGA

Працюємо з готовими STL файлами та

фізичними моделями

Виконуємо роботи 1-2 дні (з файлу)

Кур’єрська доставка


633 21.10.2021

  • Здається в оренду стоматологічний кабінет! NaviStom

    Здається в оренду стоматологічний кабінет!

    Олександр • Киев
    Подробнее