@{ a.name } Удалить
Производители
  • N
  • ...
  • Статьи
  • Лазер Fotona, Er: YAG - кращий вибір і ідеальний інструмент для виконання будь-якого препарування порожнини без анестезії, з великою точністю і безпекою. ru:13369

Лазер Fotona, Er: YAG - кращий вибір і ідеальний інструмент для виконання будь-якого препарування порожнини без анестезії, з великою точністю і безпекою.

Проф. Джованні Оліві

Важкий клінічний випадок, пов’язаний із ендо- періо лікуванням, демонструє ефективність методу фотонно-індукованого фотоакустичного потоку

Пацієнтка попросила зберегти їй зуби, видалення яких призначив інший стоматолог. Перший і другий моляри знизу зліва мали високу рухливість (ступінь 2), некротизувались, зі значною глибиною зондування у щічній зони. Зуби були діагностовані для ендо-періо лікування.

Труднощі в цьому випадку включали складну кореневу анатомію, довгі анатомічні розміри (26 i 27 мм відповідно для # 36 і 37) і наявність глибокої вертикальної втрати кістки щічної області. Після видалення зубного каменю і вирівнювання поверхні коренів зубів, зуби були підготовлені для лікування кореневих каналів. Перед кожним лікуванням застосовувалася техніка PIPS ТM для ясеневих кишень кожного зуба для поліпшення видалення вмісту раневої порожнини, видалення біоплівки з поверхонь коренів і дезінфекції кишень. Обробка кореневих каналів проводилася з використанням протоколів спеціальної iригації PIPS ТМ з 5% NaOCl i 17% EDTA. Канали були обтуровані текучою смолою-герметиком (Endoreze Ultradent, South Jordan, UT - USA) i гутаперчевим наконечником. Остаточна обробка кишень з використанням PIPS TM для дезінфекції проводилася niсля завершення лікування кожного кореневого каналу для видалення будь-якого залишку герметика або залишкової біоплівки. Про постопераційні симптоми не повідомлялося, рухливість зубів поступово зникла до 0 ступеня. Наступні рентгенівські знімки, проведені через 1 i 4 місяці, показали процес загоєння обох зубів. Для лікування використовувався лазерний пристрій LightWalker AT з контактним наконечником Н14-N i волоконним наконечником PIPS TM.

 NaviStom

Мал. 1 До операції, до лікування PIPS TM

 NaviStom

Мал. 2 Післяопераційний період відразу після лікування PIPS TM

 NaviStom

Мал. 3 Один місяць після операції

 NaviStom

Мал. 4 Чотири місяці після операції


Лазер Fotona Er: YAG – Ваш перший вибір у препаруванні порожнини

Др. Антоніс Калліс

Лазер Er: YAG - кращий вибір і ідеальний інструмент для виконання будь-якого препарування порожнини без анестезії, з великою точністю і безпекою.

 NaviStom

Енергія лазера Er: YAG сильно поглинається молекулами води, швидко нагріваючи невеликий обсяг. Випаровування води створює високий підповерхневий тиск і призводить до вибухового видалення навколишнього мінералу. Вміст води каріозної тканини вище, ніж у здоровій тканині, тому при тих же параметрах швидкість лазерної абляції каріозної тканини буде вищою, ніж у здоровій тканині. По мірі наближення до дентину ми знижуємо налаштування енергії і частоти, оскільки абляція в дентині відбувається швидше, через більший вміст води. Ще нижчі параметри потрібні для остаточної модифікації, щоб створити утримуючу поверхню для пломбувального матеріалу.

Немає необхідності в кислотній обробці

У стоматологічну клініку звернулася жінка, 35 років, зі скаргами на чутливість до холодної їжі. Після огляду ми помітили необхідність заміни чотирьох старих пломб і виготовлення двох нових для сусідніх зубів. Найчутливішим виявився зуб 46. Ми видалили стару пломбу у режимі МАХ і перейшли на QSP для видалення карієсу. Порожнина виявилася дуже глибокою, з кровотечею міжзубної області, тому для гемостазу ми застосували Nd: YAG. B кінці ми опромінювали весь дентин і емаль OSP для модифікації поверхні без необхідності кислотної обробки.

Тривалість імпульсу: SSP

Потужність: до 20 Вт

Частота: 15 Гц

Наконечник: HO2-N

Лазер Fotona Er:YAG має довжину хвилі 2940 нм - найвищий показник у світі! Витрачається менше енергії і часу для отримання результату!

High Medical Technology
1076 20.11.2020

  • VARIO S 430 - Професійна піч для синтеризації діоксиду цирконію NaviStom

    VARIO S 430 - Професійна піч для синтеризації діоксиду цирконію

    446 148.30 грн
    $ 11694.58 • € 10699
    КарпатДентал • Мукачево
    Подробнее