@{ a.name } Видалити
Виробники
  • N
  • ...
  • Статті
  • SLM-технології при протезуванні зубів ua:13351

SLM-технології при протезуванні зубів

Металокерамічні конструкції (коронки і мости) продовжують залишатися найпопулярнішим методом протезування, не дивлячись на впровадження нових матеріалів в стоматологічну практику.

 NaviStom

Але, які таємниці зберігає в собі найпопулярніша коронка?

Власникам металокерамічних коронок необхідно замислитись над тим, який вплив вони мають на здоров’я людини. Каркас, зазвичай, виготовляється із сплаву декількох металів: нікелю, кобальту, хрому, молібдену, берилію та галію.

Метал на основі нікелю – дешевий матеріал, тому його переважно використовують для каркасу коронки або мостоподібного протезу, проте у нього є багато недоліків – це загальна токсична дія на організм. Крім того – це потужний алерген.

Вчені довели, що сполучення нікелю викликає ряд неприємних явищ: зниження імунітету (підвищується сприйнятливість до вірусних інфекцій), головний біль, захворювання печінки та нирок. А якщо у людини є алергічна реакція на нікель (до 35% населення страждає алергією на нікель), то виникає відчуття дискомфорту в роті, біль, печіння, почервоніння і припухлість ясен.

У Німеччині, Франції, Швейцарії та в інших країнах Європи використання нікелю в стоматології та в ювелірному виробництві заборонено на законодавчому рівні. У нас же, через дешевизну, це найпопулярніший матеріал.

Як врятуватися від нікелю?

Залишається ще один шанс – відносно недорогі коронки зі сплаву кобальту з хромом (CoCr). Кобальт-хромові сплави завдяки міцності та біосумісності широко використовуються в медицині та стоматології.

Якщо виготовляти каркаси з CoCr методом литва, технік стикається з великою лінійною усадкою каркасу, а також з утворенням пор під час литва.

В підсумку, це призводить до неточної посадки та поломки зубних протезів. Цих мінусів в роботі з CoCr не стало з появою нової технології SLM (селективне лазерне плавління металу). Каркаси для металокераміки, балкові конструкції з CoCr, виготовлені методом SLM, відрізняються абсолютною точністю, високою стійкістю до корозії, біосумісністю і міцністю.

Двохлазерний TruPrint–1000 Multilaser, виробництва Німеччини, гарантує ідеальну посадку роботи з металу CoCr 100% чистоти.


 NaviStom

Наш стоматологічний центр «Реферта» буде радий співпраці зі стоматологами та зубними техніками !

Реферта
966 02.10.2020

  • Томограф Planmeca ProMax 8x8 NaviStom

    Томограф Planmeca ProMax 8x8

    629 475 грн
    $ 16500 • € 15095.32
    YurDental • Свалява
    Докладніше