@{ a.name } Удалить
Производители
  • N
  • ...
  • Статьи
  • Особливості одягу для працівників медичної сфери ru:13399

Особливості одягу для працівників медичної сфери

Усі працівники сфери охорони здоров'я зобов'язані носити медичний одяг. До спецодягу відносять халати, комбінезони, костюми, тощо. Раніше виробники не приділяли особливу увагу виготовленню медичного одягу, але зараз більшість компаній робить акцент саме на якості та дизайні. Завдяки цьому кожен зможе підібрати для себе не тільки зручні, але й стильні халати або костюми за доступними цінами.

 NaviStom

Критерії вибору медичного одягу

Перед тим, як купити спецодяг потрібно враховувати безліч факторів: тип та якість матеріалу, специфіку спеціальності та особливості пошиття. К загальним вимогам до спецодягу слід віднести:

- зручність (так як одяг не повинен сковувати рухів або викликати відчуття дискомфорту);

- функціональність;

- гігроскопічність;

- практичність в носінні та догляді.

Особливо слід приділяти увагу якості матеріалу. До тканин висуваються особливі вимоги, а тому це мають бути максимально зносостійкі та якісні матеріали. Цим вимогам відповідають сумішеві або натуральні бавовняні тканини. При цьому сумішеві складаються зі штучних та натуральних матеріалів у різних пропорціях. Хорошим прикладом вважаються речі, в яких тканина на 65% складається із поліестеру та на 35% із бавовни. За рахунок натуральної бавовни у складі, річ буде гарно пропускати повітря, дозволяючи при цьому шкірі вільно дихати. А поліестер зробить річ більш зносостійкою та простою у догляді. Загалом такий одяг дуже довговічний, він легко переться, не скочуеться і не зминається.

 NaviStom

Вибір спецодягу в залежності від спеціальності медпрацівника

Крім типу тканини, при виборі спецодягу також варто враховувати його цільове призначення:

- для педіатрів особливу увагу необхідно приділяти дизайну. Він не повинен викликати асоціацію з лікарнею, отже для того, щоб налагодити контакти з маленькими пацієнтами краще підбирати моделі в яскравих кольорах. В даному випадку ідеальним рішенням служать моделі з малюнками котів, мишенят або інших милих персонажів. Цікавий сюжет не тільки зацікавить, але й допоможе відволікти малюка під час прийому в кабінеті лікаря;

- для хірургів. Такі моделі мають бути максимально стерильними. Зазвичай вони виготовляються без зайвих декоративних елементів (застібок, блискавок, тощо) і мають короткі рукава. А в якості основного тону слід обирати кольорові варіанти, адже білий в комбінації із яскравими лампами в операційній створить додаткове навантаження на зір лікаря;

- корпоративні моделі для приватних лікарень, стоматологічних кабінетів чи косметологічних салонів. Більшість компаній наразі віддає перевагу унікальному корпоративному стилю з логотипами лікарні. Виготовлений в корпоративних кольорах та з принтами закладу одяг ідеально підкреслить статус, професіоналізм та високий рівень лікарні. До того ж, це позитивно вплине на враження пацієнтів щодо якості послуг цього медичного закладу.


Щодо фасону, то підбирати його слід, відштовхуючись від індивідуальних потреб та специфіки професії. Наприклад, для роботи в лабораторії лаборантам бажано обирати максимально зручні халати з довгими рукавами. Це необхідно для того, щоб захистити шкіру від можливого контакту із небажаними речовинами. А якщо спеціальність лікаря вимагає частого миття рук, то в даному випадку найбільш зручним варіантом являються халати з рукавом три чверті. Під час миття їх не потрібно буде постійно підвертати, до того ж манжети не будуть швидко бруднитися.

Сучасний асортимент дозволяє підібрати будь-яку річ в залежності від професії лікаря та його побажань. Головне під час вибору не забувати про його практичность, адже це також впливає на комфорт та безпеку кожного робітника медичної сфери.


719 30.03.2021

  • Хірургічні елеватори люксатори для видалення зубів (набір хірурга-стоматолога) 10 шт. NaviStom

    Хірургічні елеватори люксатори для видалення зубів (набір хірурга-стоматолога) 10 шт.

    3 500 грн
    $ 91.74 • € 83.93
    Highmedicaltechnology • Харьков
    Подробнее