@{ a.name } Удалить
Производители
  • N
  • ...
  • Статьи
  • Застосування гіалуронової кислоти при дефектах ортопедичних конструкцій з опорою на дентальны імплантатах ru:12753

Застосування гіалуронової кислоти при дефектах ортопедичних конструкцій з опорою на дентальны імплантатах

Застосування препаратів гіалуронової кислоти для виправлення косметичних дефектів ортопедичних конструкцій з опорою на імплантатах.

В силу анатомічної будови слизової в ділянці постановки дентальних імплантів, існує певна проблема з відновлення архітектоніки слизової, а саме будови міжзубних сосочків. До сьогодні ця проблема вирішувалася методами пластичних маніпуляцій, що вело за собою хірургічне втручання. Прогнозом таких маніпуляцій міг бути можливий позитивний косметичний ефект. З появою препаратів гіалуронової кислоти хірургічне втручання стало неактуальним, оскільки досягнення косметичного результату досягається введенням препарату кислоти під тиском в маргінальний край слизової.

 NaviStom

Гіалуронова кислота – не сульфатований глікозаміноглікан, що входить до складу сполучної та нервової тканин. Гіалуронова кислота є одним з головних компонентів міжклітинного матриксу сполучної тканини. Вона сприяє значною мірою клітинній проліферації. Доведено , що гіалуронова кислота захищає бактерії від антимікробної дії фагоцитів та полегшує їх адгезію до епітеліальних клітин людини.

Вперше була виявлена у скловидному тілі у 1934 році К. Майером і Дж. Палмером. Назва походить від грец. hyalos – скловидний і уронова кислота. В тілі людини масою 65-70 кг в середньому на гіалуронову кислоту припадає 15гр. Гіалуронова кислота має здатність зв’язувати дуже велику кількість води (до 6 літрів на грам). Гіалуронова кислота,формуючи міжклітинні простори полегшує поступання поживних речовин до клітин та видаляє продукти метаболізму, підтримує активний обмін речовин між кров`ю та тканинами, моделює функціональний стан фагоцитів та імунокомпонентних клітин, кислота взаємодіючи з рецепторами клітинних поверхонь, стимулює міграцію фібробластів та клітинну проліферацію. Всі ці властивості особливо важливі при регенерації тканин. Завдяки в`язкості гіалуронової кислоти нівелюється процес проникнення бактерій та вірусів. Ця бар`єрна властивість гіалуронової кислоти має дуже важливе значення в процесах заживленняопераційних ран.

Вода мало піддається стисканню і ця властивість притаманна гіалуроновмісним тканинам. В загальному ця властивість є характерною для всіх видів сполучної тканини. Ряд рецепторів клітинної оболонки взаємодіють з гіалуроновою кислотою і викликають певні клітинні реакції, що стосуються передусім поділу та міграції клітин.

 NaviStom

 NaviStom

 NaviStom

 NaviStom

 NaviStom

 NaviStom

Висновки: Препарати гіалуронової кислоти для досягнення естетичного результату при застосуванні протоколу імплантації мають високий практично-естетичний результат. За допомогою кислоти формується сосочковий рельєф слизової на довгий час, що виключає просте хірургічне втручання.


ООО «Полет»
1349 02.10.2015

  • Портативний рентген Rextar-X NaviStom

    Портативний рентген Rextar-X

    106 820 грн
    $ 2800 • € 2561.63
    YurDental • Свалява
    Подробнее